Terugkeer & Uitwisseling

We willen dat u helemaal tevreden bent met uw aankoop

Controleer dit zo snel mogelijk na ontvangst en open geen accessoires voordat u de hoofditem (s) voor de maat controleert. Als u, om welke reden dan ook, niet helemaal tevreden bent met uw aankoop, zullen we deze graag ruilen of retourneren, met inachtneming van dit retourbeleid. We geven u een vervangende of volledige terugbetaling.

1. Terug

We staan alleen volledige restitutie toe voor items die problemen hebben veroorzaakt door ons.

Als het pakket niet alle accessoires en onderdelen bevat waarmee het werd verzonden, worden de kosten van de accessoires en onderdelen van de totale productprijs afgetrokken en kan het alleen een gedeeltelijke terugbetaling rechtvaardigen.

Als u om welke reden dan ook de maat of de kleur moet veranderen, of als de terugbetaling is gebaseerd op "Anders", worden de verzendkosten in mindering gebracht op de totale productprijs.

2. Uitwisseling

We accepteren uitwisselingen voor een andere maat of kleur binnen 30 dagen na de oorspronkelijke verzenddatum van de bestelling. Neem contact met ons op met uw bestellings-ID en een van onze teamleden zal u helpen. Als je items in een andere stijl wilt ruilen, moet je je items retourneren voor restitutie (volgens het retourbeleid) en een nieuwe bestelling plaatsen voor de stijl van jouw voorkeur.

U moet contact met ons opnemen voordat u de artikelen terugstuurt. Alle items die naar ons worden teruggestuurd moeten in hun oorspronkelijke staat zijn, dat wil zeggen niet gedragen, gewijzigd of gewassen, met alle tags bevestigd. Versleten of vuile items worden naar u teruggestuurd.

We dekken de verzendkosten van beurzen niet, u bent verantwoordelijk voor de retourzending en voor de verzendkosten voor het verzenden van de geruilde artikelen naar u. We raden u aan om tracking en verzekering toe te voegen wanneer u artikelen naar ons verzendt voor uw eigen bescherming, omdat we niet verantwoordelijk kunnen zijn voor verloren verzendingen. Verzend- en administratiekosten worden niet terugbetaald.

3. Restituties

Als een terugbetaling aan u is verschuldigd, zullen wij het geld terugbetalen volgens dezelfde methode die u oorspronkelijk had gebruikt om uw aankoop te betalen. Als de oorspronkelijke betaalmethode niet kan worden terugbetaald, wordt een cheque naar het adres van de bestelling verzonden (behalve in geval van een volledige of gedeeltelijke aankoop van goederen met een Geschenkenkaart, zoals hieronder wordt beschreven).

Als een product gekocht met een Geschenkenkaart vervolgens wordt ingewisseld voor een product met een lagere prijs, wordt het verschuldigde geld uitgegeven als een Geschenkenkaart (of e-voucher). Als uw aankoop gedeeltelijk op de cadeaukaart is betaald en u een terugbetaling ontvangt, wordt uw cadeaubon terugbetaald tot de oorspronkelijke waarde van de kaart. Het openstaande saldo dat u verschuldigd bent, wordt terugbetaald via de andere betaalmethode die oorspronkelijk voor uw aankoop werd gebruikt. . Als u niet langer de Geschenkenkaart gebruikt om de geretourneerde goederen te kopen, zullen wij u een nieuwe Geschenkenkaart verstrekken voor de waarde die u moet betalen tot het bedrag van de oorspronkelijke waarde van de kaart.

Zodra een terugbetaling is gedaan, ontvangt u een bevestigingsmail met daarin het terugbetaalde bedrag en het artikel dat we hebben teruggekregen.

We streven ernaar om alle retourzendingen zo snel mogelijk te verwerken en u moet hiervan binnen een week na het terugzenden van het artikel een bevestiging ontvangen. Houd er rekening mee dat als u ons een gratis antwoordadres hebt gekregen dat het wegens de extra tijd die het kost om gratis afleveringspunten af te leveren, kan het tot 14 dagen duren voordat u een bevestiging van uw teruggave ontvangt. Houd er rekening mee dat tijdens drukke periodes van het jaar, zoals op feestdagen, deze tijden kunnen toenemen.

4. Defecte items

In het onwaarschijnlijke geval dat uw product binnen een korte en redelijke termijn na ontvangst een defect vertoont, kunt u het aan ons retourneren en, als we vinden dat het defect is, zullen we het voor u inruilen. Als de fout echter te wijten is aan overmatige slijtage of accidentele schade, komt u niet in aanmerking voor een uitwisseling. Als blijkt dat het defect is, zullen we ook uw postkosten terugbetalen in de vorm van een cheque. Let op: we kunnen geen concrete toezeggingen doen om een artikel te ruilen of een restitutie per post uit te voeren, totdat we het artikel hebben gezien en beoordeeld.