De Nike Free Run Distance 2 is een schoen voor efficiënte neutrale hardlopers die houden van het natuurlijke gevoel en de beweging van de Free-serie, met een substantiëlere constructie die geschikt is voor dagelijkse training. Trouw aan de wortels van de Free-serie, is dit model een uitstekende optie voor middenvoetaanvliegers die een minimalistisch gevoel willen zonder snelheid of kilometers in het gedrang te brengen. De belangrijkste nadelen zijn grip en duurzaamheid bij de voeten vanwege het ontbreken van buitenzoolrubber.

Fit

Maatvoering op de RN Afstand 2 is qua maat in lengte, met een licht gebogen laatste en brede teendoos over de middenvoetkoppen. Het bovendeel is een vrij zwevende, nauwsluitende mesh-bootie die is vergrendeld met een volledig aparte externe overlay die de middenvoet en de achtervoet vrij goed vasthoudt.

Comfort

De vorm passende bovenste rijdt als een sok, beweeg en buig comfortabel met je voet door het bewegingsbereik. De externe overlay is een solide laag, die alleen het toebox-gebied verlaat voor uitgebreide ventilatie, zodat de RN-afstand 2 tijdens ons testen warmer is dan andere schoenen. Gematigde vulling rond de hiel en enkelrand voelt precies goed voor het inpakken en wiegen van de achtervoet. De demping onder de voeten is behoorlijk indrukwekkend gezien het relatief lage platform op deze schoen.
Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren