Nike Air Huarache: Hij die ontkwam

Je oudere zus of broer had ze waarschijnlijk en je wilde ze hebben. Ze waren dapper en gingen met alles mee. Nou, je hebt ze niet gekregen en je was een tijdje teleurgesteld. Maar je bent verder gegaan. Dat wil zeggen, totdat u de Huarache weer rond 2014 zag.

Vet en uniek

Oorspronkelijk uitgebracht in 1991 als hardloopschoen, is de Nike Air Huarache terug als een onderdeel van de Nike Sportswear-lijn.

Het Huarache-silhouet is populair bij mannen en vrouwen en werd oorspronkelijk uitgebracht als herenschoen voor heren en dames. Het paste goed, zelfs zonder veters, dus het werd al snel bekend als comfortabel. Het lijkt misschien zwaar naast populaire hardloopschoenen vandaag, maar toen het voor het eerst werd uitgebracht, werd het gezien als een revolutie en een afwijking van het typische ontwerp van schoenen.

Een nieuw ontwerp

Ontwerper Tinker Hatfield had een lange reeks populaire ontwerpen voordat hij begin jaren 90 de Huarache maakte. Afgaande op de ontwerpen van de vroege Jordanen, begon het ontwerp van sneakers te evolueren.

Hatfield wilde dat de Huarache van extra details werd ontdaan. Het bovenste deel was minimaal en had uitsparingen die een binnenste neopreen sok onthulden. Zelfs de Nike Swoosh is verwijderd. Het resultaat was een lichte, soepele schoen met een unieke look. Deze minimalistische benadering werd aanvankelijk geïnspireerd door de 'huarache', een inheemse Amerikaanse sandaal.

De jaren 90 zijn terug

De dappere throwback-stijl is de echte aantrekkingskracht van de Huarache. Perfect om te combineren met joggers en leggings. Dit is het juiste moment om de Huarache te krijgen als je dat nog niet hebt gedaan.

Maar waarom kwamen deze stijlen nu terug? Meestal is het nostalgie. De Huarache doet denken aan jaren '90 -stijl die we wel of niet hadden toen deze voor het eerst werd uitgebracht. Kinderen van de jaren '90 onthouden ouders en oudere broers en zussen die de Huarache hadden - nu kunnen ze het hebben.

De afgeslankte Huarache

De Huarache Ultra is een afgeslankte, lichtgewicht versie van de klassieker. Met ademende mesh en lichtgewicht materialen biedt de Ultra een moderne kijk op het iconische silhouet van de Huarache. De Ultra is gemaakt om gemakkelijk uit te rekken en te buigen bij elke stap.

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2