Leveringsbeleid

Totale levertijd = verzendtijd + verwerkingstijd

Het duurt ongeveer een aantal werkdagen voor het pakket reizen van onze faciliteiten naar uw bestemming, de vetste levertijd is 7 dagen. de exacte levertijd is gebaseerd op de scheepvaartmaatschappij (DHL, FedEx, UPS, TNT, EMS, Luchtpost) standaard en de verzendmethode die u hebt gekozen.

Zodra uw bestelling is verzonden, ontvangt u een e-mail waarin wordt bevestigd dat uw goederen onderweg zijn en die ook een trackinglink bevatten. Laat ons alstublieft uw juiste adres en geldig telefoonnummer achter! Elk verlies veroorzaakt door het onjuiste adres of contactnummer van de ontvanger is voor de klanten.

Leveringen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van de voorraad. Als we een probleem hebben met uw bestelling, zoals het niet beschikbaar zijn van een artikel, zullen we u bellen. Als u niet beschikbaar bent, sturen we u een e-mail waarin staat welke actie we ondernemen. Sommige van onze leveringsmethoden laten volledige trace van uw zending toe vanaf verzending tot afgeleverd en ondertekend door u. We gebruiken een aantal transporteurs om de levering aan u te garanderen. Onze kosten voor u dekken alle frankering, verpakking en verzekering tot de waarde van de goederen die u koopt.

Order bevestiging

Nadat u uw bestelling hebt geplaatst, krijgt u een scherm met een bevestigingsbevestiging met details over wat u hebt gekocht, hoeveel het kost en leveringsopties. Op dit moment ontvangt u per e-mail een bevestiging met de details voor uw administratie. Deze e-mail geeft echter niet aan dat uw bestelling is of is begonnen te worden verwerkt of een bevestiging van het contract van aankoop.

Zodra we uw bestelling hebben verwerkt, ontvangt u van ons een tweede e-mail waarin wordt vermeld wat u hebt gekocht en waarin wordt bevestigd dat uw bestelling is verwerkt. We zullen u ook informeren over uw volgnummer. Door te klikken op de trackingreferentiekoppeling wordt u naar de website van de koerier gebracht, waar u de voortgang van uw levering kunt zien.

Ordertracking

U kunt de voortgang van uw bestelling volgen met behulp van een uniek trackingreferentienummer. U kunt uw nummer vinden in uw bestelgeschiedenis.

U kunt ook het unieke volgnummer vinden op de e-mail die u van ons hebt ontvangen. U vindt ook de link naar het betreffende gedeelte van de website van de koerier.

Koeriers hebben een handtekening nodig om een veilige ontvangst van uw goederen te garanderen. Als u niet beschikbaar bent om het eerste bezoek van de koerier te verzamelen en te ondertekenen, kunnen zij het achterlaten bij een buurman of op een veilige plaats (dat wil zeggen, niet zichtbaar en beschermd tegen de regen). Een visitekaartje wordt door je deur gepost om je te laten weten dat dit is gebeurd. Onze koeriers leveren in de meeste gebieden tot 21.00 uur af!

De koeriers proberen maximaal drie (3) keer opnieuw te bezorgen en als de bezorging na de derde poging niet geslaagd is, zullen ze de goederen naar ons terugsturen en zullen we een terugbetaling doen. We behouden ons het recht voor om de verzendkosten voor re-levering opnieuw in rekening te brengen.

Voor meer informatie kunt u ook ons klantenserviceteam een e-mail sturen, die dit voor u zal onderzoeken.

Levering van pre-orderartikelen

Als u vooraf bestelde artikelen met een introductiedatum heeft besteld, reserveren wij uw totale bestelling tot de lanceringsdatum. De totale bestelling wordt door ons verwerkt op of voor de dag van de lancering.

Levering van gepersonaliseerde pre-order artikelen

Als u vooraf bestelde artikelen met een introductiedatum heeft besteld en hebt gevraagd om het artikel te personaliseren, dan reserveren wij uw totale bestelling tot de lanceringsdatum. Gereserveerde persoonlijke items kunnen niet worden geruild (houd er rekening mee dat dit niet van invloed is op uw wettelijke rechten). We kunnen geen 24-uurs levertijden voor gepersonaliseerde artikelen garanderen, maar we zullen proberen uw bestelling op tijd klaar te hebben voor aflevering, maar vanwege de langere verwerkingstijd is dit niet altijd mogelijk. De totale bestelling wordt verwerkt zodra de goederen zijn gepersonaliseerd.